Lesgevers (alfabetische orde voornamen)

Wekelijkse lessen van verschillende Yoga Soma leraars in heel België

Alberto Paganini

wekelijkse lessen, workshops, hoofdleraar en stichter van  de Yoga Soma leraren opleiding,
auteur en bezieler van Prana Yoga Flow,  Hart Yoga en Soma Yoga.

lesgevers Alberto Paganini

Alberto is doctor in de filosofie en een uitstekende yogaleraar en adembegeleider sinds 1979. Hij koos al in zijn jeugd het yogapad als levensweg, bestudeerde o.a. Vinyasa-, Viniyoga, Sivananda-, Iyengar-  Hatha- Ashtanga- en Dru-yoga . Tussen zijn leraars tellen we o.a. Shiva Rea,  BKS Iyengar, Manju Jois, M. Patel, Desikachar, Gérard Blitz, David Svenson, Robert Boustany, Ammaji, Sastraij en Babaji.

Hij beoefent, bestudeert en onderwijst yoga met hart en ziel. Hij was en is steeds in contact met veel leraars, methodes en  meesters  en ontwikkelt een eigen weg. Sinds ’93 verblijft hij met zijn gezin in België waar hij Yoga Soma en de Soma Yoga leraren opleiding heeft opgericht.

Op zijn zoektocht naar een yogabeleving aangepast aan de huidige samenleving ontwikkelde hij een unieke yoga- en lesstijl, gebaseerd op zijn eigen ervaringen, de interacties met zijn studenten en de visies van zijn talrijke leraars. Auteur van het boek ‘Prana Yoga Flow’, Ankh-Hermes 2010 en verschillende  yogaboekjes, platen en CD’s. Hij geeft diverse yogalessen, -workshops, -bijscholingen en –opleidingen in binnen- en buitenland, schrijft artikels in yogatijdschriften en is de bezieler van Prana Yoga Flow, Hart Yoga en de Soma Yoga (leraren) opleiding.

Hij werkt nu o.a. aan projecten over Hart Yoga en de kracht van het hart.

Stuur Alberto een e-mail: info@yogasoma.be – Tel: 050/36 49 36

Bea Boomgaert

Docent ayurveda en holistische gezondheid in de Soma Yoga leraren opleiding, docente yoga ayurveda en holistische gezondheid tijdens yogaweken en retraite.

Werkte 25 jaar als psychiatrische verpleegkundige. Ze volgde 14 jaar yogales bij Alberto Paganini Soma vzw en beëindigde met succes de 500 uur opleiding, yoga-academie en Prana Yoga Flow Teacher Training. Ze leerde uit ervaring hoe asana’s kunnen aangepast worden en toegankelijk gemaakt voor minder mobiele mensen.
Andere opleidingen:

  • Ayurvedisch therapeut bij Lies Ameeuw. (School Ayurveda Gent)
  • Macrobiotiek en veganistisch koken bij Mieke Vervecke. (Natuurlijke kookschool Westmalle)
  • Rebirthing bij Heike Strombach (Rebirth International Duitsland)
  • Massage van de stromingen volgens Simeon Pressel met Roberto Pircali (Brugge-Italië)Reading-healing, merkabah, natuurlijke voeding bij Veronique Van Moortel. (Brugge)
  • Tel : +32(0)477 42 83 78 – yogasthana@icloud.be – www.yogasthana.be
  • Bijkomende interesses: poëzie, mantra zingen en verhalen vertellen (sprookjes, mythologie)
  • Bea geeft lessen Karuna yoga = laagdrempelige yoga voor elke leeftijd.

Stuur Bea een e-mail:infosoma@scarlet.be

Els Paganini

Ervarings- en praktijkgerichte Theorie U workshops tijdens yogaretraites en Soma Yoga lerarenopleidingen.

Toegewijd onderzoekster en pionier op het gebied van vernieuwing van opvoeding en onderwijs. Als professor aan de Universiteit van Antwerpen, werkt ze met hart en ziel aan een positieve transformatie van het lesgeven, gericht op het welzijn en de ontwikkeling van de studenten. Theorie U en haar contact met Otto Scharmer zijn belangrijke elementen in haar evolutie. Ze beoefent  yoga sinds 1981 en is mede inspirator van de unieke leermethode van de Yoga Soma opleiding en de teacher trainings.

Stuur Els een mail

Edith Vandenabeele

Docent Yoga Anatomie in de Soma Yoga lerarenopleiding

Osteopaat DO B.sc. – Yogadocent – Doula – Herborist
Opgegroeid in een gezin waar natuurlijke wegen van gezondheid en leven centraal staan, werd Edith in haar tienerjaren verliefd op de rijkdom en wijsheid van de yogatraditie. Het inspireerde haar ertoe zich verder in het lichaam te verdiepen in haar studie Osteopathie. Ze heeft als osteopaat een passie voor het wondere proces van zwangerschap en geboorte, en het (vrouwelijk) lichaam met haar culturele, politieke, fysieke en spirituele dimensies. Ze werkt veel met zwangere vrouwen en baby’s, en begeleidt hen als osteopaat en doula doorheen deze rijke, ontvankelijke, uitdagende en kwetsbare periode, waarin zoveel mogelijkheden schuilen om ons te herbronnen tot wat echt telt in het leven in onze relaties, de relatie met ons lichaam en met de toekomst van de wereld en mens.
Yoga is voor Edith een versterkende en verbindende basis om voelend en voluit in het leven te staan, en steeds weer zichzelf terug te vinden in de hectiek en snelheid van de wereld, zichzelf te blijven bevragen en te duiken naar diepere lagen van zijn.
Ze volgde doorheen de jaren les bij uiteenlopende leraren en in verschillende stijlen (Iyengar, Kundalini, Pralaya Yoga, Vinyasa, Yin…). Ze voltooide in 2018 de lerarenopleiding met Alberto Paganini  (Yoga Soma) en geeft sedertdien ook zelf les. Sinds 2015 assisteert ze binnen de opleiding en sedert 2020 is ze verantwoordelijk voor de module Anatomie.
Haar achtergrond als osteopaat integreert ze in haar yogalessen in het zoeken naar verbanden, onderzoeken van houdingen en yogastijlen en hun uitwerking op verschillende persoonlijkheden en lichamen. Ze is gepassioneerd om mensen met fysieke beperkingen en klachten een voor hen relevante, gepaste en zinvolle manier van yogabeoefening aan te reiken. In haar lessen werkt ze vaak onderzoekend en vraaggericht, en het vergroten van de eigen (lichaams)autonomie, zelfkennis, lichaamsbewustzijn en -inzicht zijn drijfveren in haar aanpak. Vanuit een aanvoelen, invoelen, onderzoeken en zich verbinden met het eigen zijn en lichaam kan zo meer zelfbeschikking en daadkracht ontstaan in het omgaan met de eigen gezondheid en welzijn en het aanpakken van eventuele gezondheidsproblemen.
Ze geeft o.m. les @Studio Pili en haar eigen praktijk in Nijlen, Antwerpen.

www.althaia.bewww.althaia-osteopathie.be edith@althaia.be – Tel. O499/17.86.81

Jochen Snick

(Assistent) Docent Yoga tijdens de Soma Yoga leraren opleiding in Brugge 

Hij volgt sinds 2006  yoga les bij diverse yogaleerkrachten. In  de periode 2012-2016 volgde hij de teacher training bij Alberto en is sinds 2017 vaste assistent in deze opleiding.
Jochen volgde diverse workshops bij oa Robert Boustany (Pralayayoga) en Bart Denys (Physio Yoga).
De dynamische en hart-yoga stijl van Alberto combineert Jochen graag met de opgedane inzichten van de pralaya- en Physio yoga.
Ook volgde Jochen een opleiding reading-healing, reiki (master) en golden age reiki, als Merkhabah ( van Drunvalo Melchizedek)  bij Veronique van Moortel.
Sedert 2018 is hij ook een gepassioneerde vrijduiker.  Het apneu duiken biedt de mogelijkheid om meditatief te duiken. Diverse pranayama methodieken zijn hierbij zeker helpend.
Hij geniet er ook van om regelmatig te vasten en te baden in ijs.

e-mail: jochen.snick@gmail.com –   www.facebook.com/JochenYoga

Manu Fernandez

docent yoga en meditatie tijdens yogaweken,  retraites en teacher trainingen. Organiseert en werkt mee in de Soma Yoga lerarenopleidingen in Hasselt

Manu staat al sinds 1998 elke dag op zijn yogamat. Hij beoefent Yoga in alles wat hij doet, het is een levenswijze voor hem. Zijn intentie is te leven naar het achtvoudige pad dat hem naar het doel van Yoga brengt: dieper thuiskomen bij zijn hogere Zelf.

Hij volgde zijn yoga-opleiding bij Alberto en meerjarige opleidingen & workshops in de traditie van Sivananda (opleiding Vedanta Aalst) en Satyananda. Hij kreeg rechtstreeks onderricht volgens de Indische traditie van Swami Mukti Dharma die 16 jaar bij zijn Guru Swami Satyananda leefde. Daardoor heeft hij een zeer uitgebreide kennis en ervaring van verschillende yogastijlen. (Yin, Hatha, Vinyasa, Pranayama, Yoga Nidra).

Daarnaast heeft hij  ervaring in meditatie sinds 1996. Hij deed Vipassana retraites en solo retraites. Hij is trouw aan de Dharma, de leer van Boeddha. Ook is hij Mindfulness trainer en Reiki Master.

Hij is opgeleid en gespecialiseerd in Yin Yoga volgens Paul Grilley, waarbij yoga aangepast wordt aan de mogelijkheden van het lichaam. Hij is leraar en blijft tegelijkertijd ook leerling.

www.shantiyoga.be      Stuur Manu een e-mail: manuomshanti@gmail.com

Marijke Van Holm

Docent yoga en massage tijdens yogaweken en retraites

Ze is gefascineerd om via kinesitherapie, yoga – en shiatsu weer harmonie te scheppen in een ‘gezonde geest in een gezond lichaam’. Als kinesiste coacht ze haar mensen naar meer vitaliteit, bewustzijn en inzicht in  ziek-zijn.

www.marijkevanholm.be   –  Tel. 050/ 27 04 50

Mireille Vanderbruggen

Yoga, Ayurvedische en shiatsu massages

° 1971 Woont in het Suryahuis op de mooie Rodeberg in Testelt. Sterk, groot, veel … dat zie je. Fijngevoelig, hartelijk en diep luisteren … dat merk je in de ontmoeting en verbinding. Recht door zee, concreet en no-nonsens … zo is het gesprek met me.
Ik geef al om en bij 10 jaar yoga in verschillende groepen en stadjes in mijn buurt en masseer daarnaast ook in mijn eigen praktijk in het Suryahuis. Geboeid door de helende kracht van yoga, shiatsu en ayurvedische oliemassages, breng ik regelmatig ontspanning in de hoofden, lichamen en geesten van mensen.Sinds mijn geboorte werd ik ondergedompeld in yogafilosofie en macrobiotisch leven. Ik had het geluk om een moeder te hebben met een yoga hart.Mijn pad leidde me langs de wegen van Aikido, de martiale art die de kunst van de vrede beoefent, de steile hellingen van een yoga opleiding bij Flor Stickens, een bacheloropleiding in de sociale readaptatiewetenschappen en tal van yoga-, tantra- en healingworkshops. Om dan steeds weer thuis te komen in de helende groene weide van Yoga Soma bij Alberto Paganini waar ik de yogaopleiding nog eens volgde en geniet van de filosofische, hartverwarmende en poëtische benadering van yoga.

www.suryahuis.be

Olivier Verstraete 

Docent yoga en dans je vrij tijdens yogaweken

Olivier is master productontwikkeling en creatieve duizendpoot,
docent yoga & meditatie, dans begeleider en therapeut emotioneel lichaamswerk.
Hij volgde een vierjarige opleiding actief emotioneel lichaamswerk “Total Acceptance” bij Rie Vanduren.
In Total Acceptance is het uitgangspunt én het doel om bewust in je dagelijks leven staan. Volop leven en tegelijk getuige zijn van dat leven. Kijken naar dat wat is, zonder oordeel. Bewust leven en deelnemen in al zijn uitdagingen.
‘Ik beoefen  yoga sinds 1998 in verschillende stijlen en verschillende leraren.
Mijn belangrijkste leermeesters zijn hierin Alberto Paganini, Manju Jois, David Swenson, Robert Boustany en de vele anderen bij wie ik een opleiding, les of workshop heb gevolgd en waarvan ik mocht leren. Alle mensen die ik op mijn levenspad ben tegen gekomen en die mijn spiegel zijn. Stilaan heb ik mijn eigen yogastijl ontwikkeld, die zowel traditionele elementen als nieuwe speelse elementen omvat. Belangrijkste kenmerk is het vinden van balans tussen Yin en Yang en het gebruik van muziek & mantra’s, de elementen…
Danservaring bij Leen De Vuyst, Nele Vandezande, Katrien Mazijn, Sophie Debevere, Tine Touche la Vie…
Leven is nooit af. Het is een zoektocht naar het vinden van je ware zelf door bewuste bewegingen, intense ademhaling en meditatie en dans. Leven is niet wachten tot de storm voorbijgaat maar dansen in volle regen !-)

 olivierverstraete@yahoo.com

Pol Bruneel

Docent Dru Yoga Chi Gong en shiatsu massage therapeut tijdens yogaretraites

Pol ruilde een loopbaan als leraar lichamelijke opvoeding in voor een praktijk in de shiatsu –en regeneratietherapie…Tegelijk begon Pol (Okido)yogalessen te geven. De dru yoga- opleiding in Nederland en Wales (rond de eeuwwisseling) was een keuze voor een zachtere (yinnere, hartelijker) yogastijl, alhoewel jarenlange yoga-trainingen bij Alberto Paganini met o.a prana yoga flow het yin yang-evenwicht onderhielden. De laatste jaren hebben Chi- Congvormen (Wu chi gong, Meridiaan Chi Kung e.a.) hun ingang gevonden in Pols manier van werken.
Samen met ander persoonlijk werk resulteerde dit in een levendig proces van evolueren… Een transformatie naar meer bewustzijn, een authentieker, hartgevoeliger en vrijer leven.
Hij is blij om met yoga als medium in wekelijkse lessen, yogadagen, yogaweken en ook bij individuele energiebehandelingen klankbord en spiegel te zijn in dat transformatieproces.
Neem gerust contact op voor meer details.

polgbruneel@gmail.com

Vera Crappé

Docent Dru yoga tijdens yogaweken en retraite

Al van kindsbeen af voelde ik een fascinatie voor alles wat in de natuur beweegt en leeft. Er was een diepe verbondenheid en vreugde en een zoeken naar de innerlijke bron. Tijdens deze zoektocht kwam yoga zo’n 30 jaar geleden op mijn pad. Na jaren van zware belasting volgden jaren van fysieke uitputting maar ondanks deze problematiek bracht yoga mij inzichten. Ik raakte dichter bij mijn essentie.
Tijdens een ontmoeting wees iemand me de weg naar de yoga bij Alberto Paganini. Daar kwam ik in contact met Dru Yoga en het voelde als ‘thuiskomen’. Als snel volgden een 4- jarige opleiding tot Dru Yoga docente en ook nam ik deel aan de eerste yogadocentenopleiding bij Alberto.
Nog steeds is er de blijdschap om te ervaren hoe de natuur antwoord biedt op levensvragen wanneer we met een wakker bewustzijn aanwezig zijn.
De helende kracht van klank en adem vormen een nieuw interesseveld voor mij.
Verder gevolgde opleidingen en cursussen: *sacrale dans *zwangerschapsyoga *yoga van de vrije adem *massage van de stroming

veraasana@hotmail.com

Willem Monballieu

Wekelijkse lessen in groep en individuele begeleiding.

image004.pngAls laatbloeier ben ik pas in 2004 voorzichtig Yoga gaan verkennen. Vanaf dan heb ik zoekend mijn weg proberen te vinden bij diverse lesgevers en opleidingen. Snel zag ik in welke ontwikkeling ik doormaakte. Toch is pas mijn doorbraak gestart in 2010 door de opleiding te volgen bij Alberto Paganini. De eerste 4 jaar volgde ik louter uit interesse de Yoga academie alsook de Yoga weekends. In 2014 ben ik gestart met de Yoga Teacher Training die ik in 2018 met succes afrondde.

Zazen, yoga, mindfulness & heartfulness brachten mij dichter bij bewustzijn en nauwer bij mezelf.
Als leerling van Alberto Paganini breng ik de Prana Yoga Flow en andere Hartyoga.

Je vindt me op  willemenyoga of laat iets weten via email willemenyoga@gmail.com en ik bezorg je alle info.