Lesgevers

Alberto Paganini

wekelijkse lessen, workshops, hoofdleraar en stichter van  de Yoga Soma leraren opleiding,
auteur en bezieler van Prana Yoga Flow en Hart Yoga

lesgevers Alberto Paganini

Alberto is doctor in de filosofie en een uitstekende yogaleraar en adembegeleider sinds 1979. Hij koos al in zijn jeugd het yogapad als levensweg, bestudeerde o.a. Vinyasa-, Viniyoga, Sivananda-, Iyengar-  Hatha- Ashtanga- en Dru-yoga . Tussen zijn leraars tellen we o.a. Shiva Rea,  BKS Iyengar, Manju Jois, M. Patel, Desikachar, Gérard Blitz, David Svenson, Robert Boustany, Ammaji, Sastraij en Babaji.

Hij beoefent, bestudeert en onderwijst yoga met hart en ziel. Hij was en is steeds in contact met veel leraars, methodes en  meesters  en ontwikkelt een eigen weg. Sinds ’93 verblijft hij met zijn gezin in België waar hij Yoga Soma en de Soma Yoga leraren opleiding heeft opgericht.

Op zijn zoektocht naar een yogabeleving aangepast aan de huidige samenleving ontwikkelde hij een unieke yoga- en lesstijl, gebaseerd op zijn eigen ervaringen, de interacties met zijn studenten en de visies van zijn talrijke leraars. Auteur van het boek ‘Prana Yoga Flow’, Ankh-Hermes 2010 en verschillende  yogaboekjes, platen en CD’s. Hij geeft diverse yogalessen, -workshops, -bijscholingen en –opleidingen in binnen- en buitenland, schrijft artikels in yogatijdschriften en is de bezieler van Prana Yoga Flow, Hart Yoga en de Soma Yoga (leraren) opleiding.

Hij werkt nu o.a. aan projecten over Hart Yoga en de kracht van het hart.

Stuur Alberto een e-mail: info@yogasoma.be – Tel: 050/36 49 36

Bea Boomgaert

Docent ayurveda en holistische gezondheid in de Soma Yoga leraren opleiding, docente yoga ayurveda en holistische gezondheid tijdens yogaweken en retraite. Ze is vrijwillige medewerkster bij Soma vzw

Werkte 25 jaar als psychiatrische verpleegkundige. Ze volgde 14 jaar yogales bij Alberto Paganini Soma vzw en beëindigde met succes de 500 uur opleiding, yoga-academie en Prana Yoga Flow Teacher Training. Ze leerde uit ervaring hoe asana’s kunnen aangepast worden en toegankelijk gemaakt voor minder mobiele mensen.
Andere opleidingen:

  • Ayurvedisch therapeut bij Lies Ameeuw. (School Ayurveda Gent)
  • Macrobiotiek en veganistisch koken bij Mieke Vervecke. (Natuurlijke kookschool Westmalle)
  • Rebirthing bij Heike Strombach (Rebirth International Duitsland)
  • Massage van de stromingen volgens Simeon Pressel met Roberto Pircali (Brugge-Italië)
  • Reading-healing, merkabah, natuurlijke voeding bij Veronique Van Moortel. (Brugge)
  • Bijkomende interesses: poëzie, mantra zingen en verhalen vertellen (sprookjes, mythologie)
  • Bea geeft lessen Karuna yoga = laagdrempelige yoga voor elke leeftijd.

Stuur Bea een e-mail:infosoma@scarlet.be

Els Paganini

Ervarings- en praktijkgerichte Theorie U workshops tijdens yogaretraites en teacher trainingen.

Toegewijd onderzoekster en pionier op het gebied van vernieuwing van opvoeding en onderwijs. Als professor aan de Universiteit van Antwerpen, werkt ze met hart en ziel aan een positieve transformatie van het lesgeven, gericht op het welzijn en de ontwikkeling van de studenten. Theorie U en haar contact met Otto Scharmer zijn belangrijke elementen in haar evolutie. Ze beoefent  yoga sinds 1981 en is mede inspirator van de unieke leermethode van de Yoga Soma opleiding en de teacher trainings.

Stuur Els een mail

Manu Fernandez

docent yoga en meditatie tijdens yogaweken,  retraites en teacher trainingen

Manu staat al sinds 1998 elke dag op zijn yogamat. Hij beoefent Yoga in alles wat hij doet, het is een levenswijze voor hem. Zijn intentie is te leven naar het achtvoudige pad dat hem naar het doel van Yoga brengt: dieper thuiskomen bij zijn hogere Zelf.

Hij volgde zijn yoga-opleiding bij Alberto en meerjarige opleidingen & workshops in de traditie van Sivananda (opleiding Vedanta Aalst) en Satyananda. Hij kreeg rechtstreeks onderricht volgens de Indische traditie van Swami Mukti Dharma die 16 jaar bij zijn Guru Swami Satyananda leefde. Daardoor heeft hij een zeer uitgebreide kennis en ervaring van verschillende yogastijlen. (Yin, Hatha, Vinyasa, Pranayama, Yoga Nidra).

Daarnaast heeft hij  ervaring in meditatie sinds 1996. Hij deed Vipassana retraites en solo retraites. Hij is trouw aan de Dharma, de leer van Boeddha. Ook is hij Mindfulness trainer en Reiki Master.

Hij is opgeleid en gespecialiseerd in Yin Yoga volgens Paul Grilley, waarbij yoga aangepast wordt aan de mogelijkheden van het lichaam. Hij is leraar en blijft tegelijkertijd ook leerling.

Stuur Manu een e-mail: manuomshanti@gmail.com

Marianne Couderé

Lessen in Ayurvedisch koken tijdens yogaretraites. Medewerkster in de administratie en organisatie van Yoga Soma vzw.

Marianne beoefent regelmatig yoga sinds 1988. In haar privépraktijk begeleidt en ondersteunt ze met behulp van Yoga Therapie en Ayurveda, mensen op verschillende aspecten van hun leven.
Naast haar opleidingen in business management heeft Marianne ook Hotel Management gestudeerd. Marianne is tevens medeoprichter van het Semco Style Institute BeLux die focust op holistische en mensgerichte benaderingen in ondernemingen zoals oa de Semco Style en Theory U. Haar aandacht gaat naar het brengen van Yogic Mindfulness bij de ondernemer zelf, alsook de aandacht voor het belang en de rol van gezonde voeding.
Zij heeft de Soma Yoga leraren opleiding  bij Alberto afgerond. Ze volgde o.a. ook de “Yogic Mindfullness” opleidingen bij A.G Mohan en Indra Mohan en de meerjarige “Svastha Yoga Therapy” opleidingen bij Dr. Ganesh Mohan en Dr. Günther Niessen.

Tel : +32(0)477 42 83 78 – yogasthana@icloud.be – www.yogasthana.be

Marijke Van Holm

Docent yoga en massage tijdens yogaweken en retraites

Ze is gefascineerd om via kinesitherapie, yoga – en shiatsu weer harmonie te scheppen in een ‘gezonde geest in een gezond lichaam’. Als kinesiste coacht ze haar mensen naar meer vitaliteit, bewustzijn en inzicht in  ziek-zijn.

www.marijkevanholm.be   –  Tel. 050/ 27 04 50

Matilde Cegarra

Is yoga- en anatomielerares in Brussel. Ze verzorgt de lessen anatomie in de Soma Yoga leraren opleiding

Ze is gefascineerd door de evolutie en het begrip van hoe het lichaam op verschillende niveaus functioneert. In haar lessen zoekt ze de zintuiglijke incorporatie van theoretische noties.
Voor haar zit het verstand niet in het hoofd maar in het lichaam.
Ze heeft gestudeerd met:
– Blandine Calais-Germain (Anatomie pour le Mouvement)
– Donna Farhi
– Leo Peppas (Embodied Anatomy)
-Laura Antelmi (Anatomy in Clay)
– Opleiding Chaînes musculaires GDS

www.citta.com

Olivier Verstraete

Docent yoga en dans je vrij tijdens yogaweken

Olivier is master productontwikkeling en creatieve duizendpoot,
docent yoga & meditatie, dans begeleider en therapeut emotioneel lichaamswerk.
Hij volgde een vierjarige opleiding actief emotioneel lichaamswerk “Total Acceptance” bij Rie Vanduren.
In Total Acceptance is het uitgangspunt én het doel om bewust in je dagelijks leven staan. Volop leven en tegelijk getuige zijn van dat leven. Kijken naar dat wat is, zonder oordeel. Bewust leven en deelnemen in al zijn uitdagingen.
‘Ik beoefen  yoga sinds 1998 in verschillende stijlen en verschillende leraren.
Mijn belangrijkste leermeesters zijn hierin Alberto Paganini, Manju Jois, David Swenson, Robert Boustany en de vele anderen bij wie ik een opleiding, les of workshop heb gevolgd en waarvan ik mocht leren. Alle mensen die ik op mijn levenspad ben tegen gekomen en die mijn spiegel zijn. Stilaan heb ik mijn eigen yogastijl ontwikkeld, die zowel traditionele elementen als nieuwe speelse elementen omvat. Belangrijkste kenmerk is het vinden van balans tussen Yin en Yang en het gebruik van muziek & mantra’s, de elementen…
Danservaring bij Leen De Vuyst, Nele Vandezande, Katrien Mazijn, Sophie Debevere, Tine Touche la Vie…
Leven is nooit af. Het is een zoektocht naar het vinden van je ware zelf door bewuste bewegingen, intense ademhaling en meditatie en dans. Leven is niet wachten tot de storm voorbijgaat maar dansen in volle regen !-)

 olivierverstraete@yahoo.com