Wekelijkse lessen

Instappen altijd mogelijk

in Brugge (dinsdagavond Steinerschool Assebroek)

Instappen altijd mogelijk – Inschrijven en betalen ter plaatse
Elke week behalve tijdens de schoolvakanties (check ook op de agenda)
Vooraf inschrijven is niet nodig (behalve voor het jaarcursus op donderdagavond) 

Dinsdag 19.30 – 21.00 u – Yoga voor iedereen (Prana Yoga Flow, Hart Yoga, meditatie en ontspanning).  Zie onder meer uitleg
tot 18 december 2018, opnieuw vanaf 22 januari 2019

Donderdag 19.30 – 21.30 Jaarcursus Yoga Academie  mod.1 – 30 donderdagavonden, start 4 oktober tot 18 december 2018, dan vanaf 24 januari tot 27 juni 2019 (niet in schoolvakanties).
Verdiepen in yoga. Praktische oefeningen met theoretische achtergrondinformaties.
2 uur les met theorie (yogafilosofie, anatomie, ayurveda…) en beoefening (asana’s, flow, apranayama, meditatie, ontspanning…)

Waar: Brugge Assebroek, Euritmiezaal van de Steinerschool,
8310 Brugge Assebroek – kom binnen langs het groene poortje langs de Koning Boudewijnlaan en volg de pijltjes. Gemakkelijk gratis parkeren, 5 min fietsen vanuit de Gentpoort, Bus nr.1

Bijdrage: 10€ per les of 90€ tienbeurtenkaart
Info en inschrijving: Soma vzw – tel:050/364936 – info@yogasoma.be
Neem AUB best je eigen yogamat mee (of bestel een bij Alberto: 050-364936)

Nieuw! in Brugge (dinsdagochtend in Fityoga Brugge)

Instappen altijd mogelijk

Dinsdag: 9.15 – 10.45 u – Hart Yoga Flow (zie onder meer uitleg). Instappen altijd mogelijk. Reeksen van 5 of 10 lessen. Ook spaarkaarten van 5 of 10 lessen.
2018: nog op 20-27/11, 4-11/12
2019: op 22-29/01, 5-12-19-26/02, 12-19-26/03, 2-23-30/04, 7-14-21-28/05, 4-11-18-26/06
Waar: Fityoga – Vinyasa Yoga studio, Baron Ruzettelaan 292, B 01.02, in Brugge (naast Delhaize – gratis parkeren in de buurt)
Meer infoNu inschrijven

Alle lessen zijn haalbare uitdaging voor beginnende als meer gevorderde deelnemers.  De oefeningen zijn gebaseerd op verschillende yogadisciplines en worden op verschillende niveaus (voor beginners en gevorderden) aangeboden
Yoga beoefent men best met een lege maag.

Hart Yoga Flow

Yoga voor, met en vanuit het hart.

Kom in contact met de kracht, de zachtheid, de dankbarheid en de liefde verborgen in je hart. Activeer je hart centrum met hart openende intenties, asana’s, flow, pulsaties, opwarming, pranayama’s, mudra’s, meditaties, en een diepe ontspanning.

Ons drukke bestaan brengt heel wat spanning en stress in en rond ons hart. Als bescherming tegen een overvloed aan liefdeloze prikkels reageert ons hart door te verharden. Daardoor wordt het ook minder gevoelig voor liefde en vreugde. En dat is een probleem waarvan we de omvang nauwelijks kunnen inschatten. Menselijke liefde en vreugde zijn immers levensnoodzakelijk voor onszelf, onze omgeving, de natuur, de aarde…

De lessen HartYoga met oefeningen voor balans in het hartcentrum brengen ons: openheid, moed, liefde, licht, stilte, vrijheid.

HartYoga Flow beoefenen we met aandacht voor de bandhas, ujiaij ademn en vinyasas. Deze flow is dynamisch, leuk en vitaal. Op het einde van de les wordt alles stil. De houdingen en bewegingen worden rustiger waardoor het meditatief aspect duidelijker voelbaar wordt. We sluiten de les af met ademhalingsoefeningen (pranayama), Hartmeditaties en een ontspanning.

Tijdens deze lessenreeks beoefenen we een waaier aan technieken om met onze hart-energie in contact te komen, ze te activeren, voelen en ermee te leren leven. Hiertoe zijn we creatief met lichaams-, ademhalings- en meditatieoefeningen afkomstig uit verschillende yogastijlen (o.a. uit Hart en Prana Yoga Flow, Vinyasa yoga, Dru yoga, hart-openers, ook met props, helende hartmeditaties, mudra`s en klanken).

Er zijn versterkende en harmoniserende oefeningen voor het hele systeem en hartopenende oefeningen, met nadruk op het vrijmaken van schouders, bovenrug, borstkas en nek. Het is een uitnodiging om in je kracht te komen en je hart te openen, en dit op fysiek, energetisch, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau.

Yoga voor iedereen

De lessen  Yoga voor iedereen richten zich tot iedereen die op regelmatige basis de yogaweg naar fysieke, emotionele en mentale versterking, harmonie en ontspanning wil ervaren. De oefeningen zijn gebaseerd op verschillende yogadisciplines en worden op verschillende niveaus aangeboden . Naast een voorbereidende en activerende ‘opwarming’ en de beoefening van asana’s (lichaamshoudingen) brengen we ook zonnegroeten en vereenvoudigde series van opeenvolgende houdingen  in beweging (Yoga Flow, Vinyasa yoga, Hart Yoga Flow).  We werken  ook  met hulpmiddelen zoals riemen, rollen, stoelen, kussens, wandDe les wordt afgerond met een korte ademhalingssessie (pranayama), soms een meditatie en een zalige diepe ontspanning.

Prana Yoga Flow 1, de volledige flow

In de  Prana Yoga Flow 1 lessen beoefenen we telkens de volledige flow uit het boek van Alberto: een flow met 6 zonnegroeten variaties, 32 houdingen verbonden door creatieve Vinyasa’s, en begeleidt door de Uijaij ademhaling. We eindigen met een ademhalingsoefening en korte meditatie en een lange volledige ontspanning.

Een dynamische en intense yogareeks waarin  de houdingen mekaar volgen, verbonden door specifieke bewegingen (vinyasa’s) en door een krachtige ademhalingstechniek (ujiaij). Elke sessie begint met een zestal  zonnegroeten (A en B) en eindigt met een meditatie en volledige ontspanning. De warmte die de bewegingen in het lichaam creëren en de stroming tussen de bewegingen zijn belangrijke factoren die helende krachten activeren. Focus: kracht dynamiek, creativiteit. Iedereen welkom, de asana’s  worden op  verschillende  niveaus aangeboden.
De yoga van het pulseren van de levenskracht: een creatieve, dynamische en ontspannende yogastijl die je springlevend maakt, je hart opent en je geest tot rust brengt.

  • bevordert vreugde, vitaliteit, gezondheid, harmonie en ontspanning. activeert en reguleert elke spier, hart, bloedcirculatie en ademhaling
  • bevordert de uitscheiding van giftstoffen uit het lichaam
  • verbetert de conditie en is een natuurlijke anti-stress therapie
  • is een ideale aanvulling bij sport- en/of danstraining
  • helpt je op je pad naar innerlijke rust en vrede
  • bouwt aan levensvreugde en ontspanning
  • Uitgebreid artikel met Info over Prana Yoga Flow